Hotell Refsnes Gods

Refsnes Gods har 250-årsjubileum i 2017

I 2017 fyller Refsnes Gods 250 år, og det skal feires hele året!
Refsnes Gods har 250 års tradisjon for gjestfrihet med fokus på god mat og drikke. Det har gitt oss en lang og spennende historie. Restaurant har det vært siden 1938 og hotell siden 1971. Før den tid var Refsnes Gods privat sommerbolig for velbemidlede familier som på ulikt vis har gitt oss mange historier å fortelle.

Hvordan feirer man 250 år? Vi har fått mange gode ideer fra våre gjester og Facebook-venner, og «plukker» litt godbiter fra historien med fokus på mat, drikke og kunst. Hvem skulle ikke vært «flue på veggen» da Camilla Wergeland (senere Collett) besøkte sin venninne Sophie Chrystie rundt 1814, og de diskuterte likestilling, mens de ruslet rundt i godsets have! Sophie red overskrevs på hest i ridebukser allerede den gangen, og det gjorde man som kvinne ikke upåaktet hen på begynnelsen av 1800-tallet. Kong Oscar 2. ble foreviget i 1898 da han med følge var gjest på Refsnes Gods, og slik fikk Kongesalen navn! I forbindelse med at Lorenz Meyer kjøpte Refsnes Gods i 1855, fikk han bygget tårnene og bestilte 400 delers servise i Meissen-porselen. Begge deler kan oppleves på Refsnes Gods i dag. Det var også ham som fikk laget værhanen med LM, som ble plassert på det nordlige tårnet.

Vi innledet jubileumsåret 13. januar med «Babettes gjestebud» for å illustrere hvilken enorm betydning det å samles rundt et bord med god mat og drikke kan ha for det enkelte menneske.

Vinkursmiddager i vinkjelleren har vi vanligvis 1 gang pr måned. Da er det også fokus på mat med tilhørende god drikke i vår unike vinkjeller, der noen av veggene er 250 år gamle, og med halvannen meters tykkelse.

Et par ganger i løpet av jubileumsåret skal vi gjenskape 1700/1800-tallets østers & champagne-middager med stek til hovedrett. Vi gleder oss til storslåtte middager!

Solnedgangskonsert i haven 12. mai arrangert av Musikkens Venner i Moss er også et lite eksempel på hva man for et par hundre år siden brukte haven til.

Stor skulptur-utstilling i haven og inne på hotellet i samarbeide med Norsk Billedhuggerforening åpner 3. juni. Her blir det flott kunst av mange av Norges mest kjente skulptører å se og kjøpe.

6. august:  Haveselskap med «strutte»-kjoler og solparasoller a la noen hundre år siden.
Vi ønsker denne ettermiddagen å gjenskape noe av det som har preget Refsnes Gods gjennom disse 250 årene. Både det vi serverer av mat og drikke, musikk og underholdning, vil gi et lite glimt av en spennende historie fylt med gjestfrihet og gode opplevelser. Passende antrekk er sommerlig pent, fra hvilken tidsepoke fra 1767-2017 velger du selv, men det blir ekstra flott med fine hatter! Finn frem struttekjoler, snøreliv eller annet morsomt og pent, om du har!
Pris pr person er kr. 750. Det inkluderer minikonsert med musikk fra 1767, 1867, 1967 og 2017, deilig buffet, velkomstdrikk, vin, kaffe med likør og naturligvis alkoholfri drikke.
Ønsker dere å overnatte til mandag, er prisen kr 250 pr person. Fordi vi må kunne ta hele arrangementet inne på hotellet i fall regnvær, har vi en øvre grense på antall deltagere, det er derfor lurt å bestille snarest til post@refsnesgods.no

Vi har over 400 kunstverk som vi gjerne viser frem. Noen lørdager har vi gratis kunstomvisninger.

Vi håper og tror at vi gjennom disse arrangementene får vist litt hva 250 år på Refsnes Gods har gitt av gode erfaringer og gjesteopplevelser, som er vel verdt å fortsette med.

Velkommen til oss i 2017!