Hotell Refsnes Gods

Aktiviteter på Hotell Refsnes Gods

Aktiviteter på Refsnes Gods

  • Godset og Paviljongen
    Godset og Paviljongen

2018

November

Fredag 9. november kl 19.30:
Godsfredag – Champagne eller rødvin til julemat, kr 1250
Mange av oss ønsker å prøve noe annet enn øl og akevitt til den tradisjonelle norske julematen. Utfordringen er å finne viner som smaker bra til disse spesielle rettene. Erfaring viser heldigvis at det er fullt mulig å finne både Champagne og rødvin som passer til det meste – og hvem har sagt at man må velge Champagne eller rødvin? Denne kvelden får du prøve 3 Champagne og 3 rødvin til lutefisk, ribbe og pinnekjøtt med litt ulikt tilbehør. En søt avslutning til måltidet blir det også.
Her kan du bestille Godsfredag
Spesialpris på overnatting; Enkeltrom kr 1295, standard dobbeltrom kr 1490, superior dobbeltrom kr 1895 og suite kr 2595. Ta kontakt for å bestille rom.

Lørdag 10. november kl 14.00-15.00: Gratis kunstomvisning.
Ta kontakt for påmelding. Maks 25 personer.

Søndag 11. november kl 12.00-14.00: Farsdagslunsj.
Pris kr 295 (Barn 3-8 år kr 195).Ta kontakt for bordbestilling.

Torsdag 15. november: Den offisielle lanseringsdagen i hele verden for årets Beaujolais Nouveau. Kom til oss og feir vinhøsten! Les mer her 
Ta kontakt for spørsål og bordbestilling.

Fredag 16. november kl 19.30: Vinkursmiddag i vinkjelleren, les mer her.
Fullt!

Desember

23. november – 15. desember: Julebord med levende musikk
Fredag 23. og lørdag 24. november spiller Jack Rubinacci.
30. november, 1.,, 7., 8., 14. og 15. desember spiller M&M.
Ta kontakt her.

16. desember kl 14.30-18.00: Familiejulebord
Pris: Voksen kr 695, barn 4.-15 år kr 195.
Ta kontakt for bestilling.

2019

Januar

Fredag 18. januar kl 20.00: Babettes gjestebud á la Refsnes Gods
Hovedpersonen i novellen «Babettes gjestebud» av Karen Blixen, Madame Babette Hersant,
var opprinnelig en glimrende kokk på den kjente restauranten Cafe Anglais i Paris før hun i 1871
på grunn av borgerkrigen flyttet til Berlevåg. Etter 14 år med klippfisk og øllebrød hos to fromme
og strengt religiøse søstre, bruker babette hele premien på 10 000 franc på et fantastisk
måltid for å markere den avdøde prostens 100-årsdag.

Menyen besto av klassiske retter fra Paris rundt 1840, med de beste av de beste råvarene.
Mltidet, hvor den gode smaken var basert på kjærlighet og ekthet, forløste årelang uenighet
og stridigheter blant menighetens medlemmer. Plutselig blir de forsonende og opplever hvordan fellesskap og samhold kan oppstå ved et godt måltid. Stemningen rundt bordet ble på et vis guddommelig deilig.

Denne kvelden vil vår kjøkkensjef tilberede denne menyen, med visse tilpasninger, og med unntak av bruk av skilpadde, som er fredet. Vi håper og tror at dette blir et kulinarisk høydepunkt.
vi vil også lese små utsnitt fra novellen underveis, slik at vi virkelig kan få litt av stemningen fra den gangen.
Vi serverer en aperitiff før 6-retters middag med 5 glass vin.
Pris pr person kr 1650,-. Bestill Babettes gjestebud her.

Meny:
*
Kalveconsommé med små kalvekjøttboller og eggeplommekuler
* Blinis med kaviar, rømme og løk
* Vaktel på butterdeig
* Salat med rosiner og valnøtter
* Ost
* Baba au rum

Filmen «Babettes gjestebud» vises på hotellet kl. 18.15.