Hotell Refsnes Gods

Refsnes Gods har 250-årsjubileum i 2017

I 2017 fyller Refsnes Gods 250 år, og det skal feires hele året!
Refsnes Gods har 250 års tradisjon for gjestfrihet med fokus på god mat og drikke. Det har gitt oss en lang og spennende historie. Restaurant har det vært siden 1938 og hotell siden 1971. Før den tid var Refsnes Gods privat sommerbolig for velbemidlede familier som på ulikt vis har gitt oss mange historier å fortelle.

Hvordan feirer man 250 år? Vi har fått mange gode ideer fra våre gjester og Facebook-venner, og «plukker» litt godbiter fra historien med fokus på mat, drikke og kunst. Hvem skulle ikke vært «flue på veggen» da Camilla Wergeland (senere Collett) besøkte sin venninne Sophie Chrystie rundt 1814, og de diskuterte likestilling, mens de ruslet rundt i godsets have! Sophie red overskrevs på hest i ridebukser allerede den gangen, og det gjorde man som kvinne ikke upåaktet hen på begynnelsen av 1800-tallet. Kong Oscar 2. ble foreviget i 1898 da han med følge var gjest på Refsnes Gods, og slik fikk Kongesalen navn! I forbindelse med at Lorenz Meyer kjøpte Refsnes Gods i 1855, fikk han bygget tårnene og bestilte 400 delers servise i Meissen-porselen. Begge deler kan oppleves på Refsnes Gods i dag. Det var også ham som fikk laget værhanen med LM, som ble plassert på det nordlige tårnet.

Vi innledet jubileumsåret 13. januar med «Babettes gjestebud» for å illustrere hvilken enorm betydning det å samles rundt et bord med god mat og drikke kan ha for det enkelte menneske.

Vinkursmiddager i vinkjelleren har vi vanligvis 1 gang pr måned. Da er det også fokus på mat med tilhørende god drikke i vår unike vinkjeller, der noen av veggene er 250 år gamle, og med halvannen meters tykkelse.

Et par ganger i løpet av jubileumsåret skal vi gjenskape 1700/1800-tallets østers & champagne-middager med stek til hovedrett. Vi gleder oss til storslåtte middager!

Solnedgangskonsert i haven 12. mai arrangert av Musikkens Venner i Moss er også et lite eksempel på hva man for et par hundre år siden brukte haven til.

Stor skulptur-utstilling i haven og inne på hotellet i samarbeide med Norsk Billedhuggerforening åpnet 3. juni og varte hele sommeren, helt til 10. september. Her var det flott kunst av mange av Norges mest kjente skulptører å se og kjøpe.

6. august:  Haveselskap med «strutte»-kjoler og solparasoller a la noen hundre år siden.
Vi ønsket denne ettermiddagen å gjenskape noe av det som har preget Refsnes Gods gjennom disse 250 årene. Både det vi serverte av mat og drikke, musikk og underholdning, ga et lite glimt av en spennende historie fylt med gjestfrihet og gode opplevelser. Sommerlig pent antrekk, fra ulike tidsepoker mellom 1767-2017 var å se.
Her kan du se King Goyas hyggelige reportasje og fine bilder fra haveselskapet.

Vi har over 400 kunstverk som vi gjerne viser frem. Noen lørdager har vi gratis kunstomvisninger.

Vi håper og tror at vi gjennom disse arrangementene får vist litt hva 250 år på Refsnes Gods har gitt av gode erfaringer og gjesteopplevelser, som er vel verdt å fortsette med.

Velkommen til oss i 2017!