Hotell Refsnes Gods

250 år med gjestfrihet og omtanke

I snart 250 år har gjestfrihet og omtanke for godsets gjester stått i sentrum hos oss. Her er du velkommen for å feire bryllup, nyte en romantisk weekend eller for å få faglig påfyll. Refsnes Gods er et hotell med høye krav til kvalitet og en genuin historie, derfor er vi medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder. Vi har lang erfaring som vertskap for konferanser og selskaper og skreddersyr arrangementet etter dine ønsker.

  • Inngangsparti
    Refsnes Gods
I idylliske omgivelser, et steinkast fra Oslofjorden, ligger Refsnes Gods på vakre Jeløy ved Moss. Hit til oss er det kun knappe 45 minutter med bil eller tog fra Oslo. Kommer du vestfra har Bastøfergen hyppige avganger fra Vestfold.

I dag er Refsnes Gods et moderne hotell med alle fasiliteter – og samtidig en herskapelig ramme rundt selskapeligheter, kurs/konferanse og spesielle anledninger. Vi kan tilby 61 komfortable værelser som er utsmykket med kunst fra noen av vår tids største kunstnere. I hotellets nærhet finner du også de kjente kunstgalleriene Galleri Henrik Gerner og Galleri F15.
Hotellets intime Restaurant Munch er kjent for personlig service og et særdeles godt kjøkken. Vinkartet på Refsnes Gods ble tildelt Best Award of Excellence i 2008, kåret av Wine Spectator. Vinkjelleren med sine tykke gråsteinsvegger, levende lys og flere tusen flasker vin, skaper en unik atmosfære for mindre selskaper eller for en vandring i vinens verden kombinert med prøvesmaking.

Vi er medlemmer av De Historiske Hotel & Spisesteder og ble våren 2011 tildelt Stiftelsen Norsk Kulturarvs Olavsrose “for ivaretakelse og formidling av det gamle herregårdshuset
kombinert med utsøkte kunstopplevelser».

Refsnes Gods er et lite og intimt hotell, og med kun 61 rom har vi hus- og hjerterom nok til å ta godt vare på våre gjester. Våre gjester trives godt i våre historiske omgivelser. Enten du besøker oss for en pause i hverdagen eller for å feire store og små anledninger er vår anerkjente personlige service alltid tilstede. Vi legger stor stolthet i å skape den perfekte rammen rundt ditt arrangement.

Mange kommer hit for å nyte roen, men vi har masse aktiviteter dersom du ønsker det. Hva med en kunstomvisning av vår unike samling av nordisk samtidskunst? Eller en privat vinsmaking i våre premierte vinkjeller? Refsnes Gods ligger ved Oslofjorden og vi har egen gjestebrygge. Vi frister med forfriskende opplevelser på fjorden hele året!
Vi har også trimrom, badstue og utendørs jacuzzi  som våre gjester kan bruke.

Vi  er stolte av å kunne presentere Refsnes Gods kunstbok som viser vår unike samling av norsk samtidskunst. På Refsnes Gods er det rundt 400 originale verk av både ny- og veletablerte kunstnere.

I vår kunstbok kan du lese mer om våre 90 kunstnere og deres kunstverk. Vi kan nevne kunstnernavn som Ørnulf Opdahl, Runi Langum, Frans Widerberg, Håkon Gullvåg, Elisabeth Werp, Carl Nesjar, Andy Warhol, Edvard Munch, Håkon Bleken, Nico Widerberg, Yngve Henriksen, Frede Schilling, Nina Sundbye og Roar Werner Eriksen.

Vil du vite mer om noen av våre kunstnere, klikk på link til kunstboken. Her kan du også kose deg med Refsnes Gods’ historie, mat og menyer, og lære mer om vin.

Historie

I snart 250 år har gjestfriheten vært i høysetet på Refsnes Gods, som helt siden 1770-årene har vært i sentrum for selskapeligheten i distriktet. Landskapet og den vakre vegetasjonen har lokket til seg mange, også store kunstnere som Edvard Munch, Peder Balke og Hans Gude.

Byens store forretningsmann, David Chrystie ”den eldste”, kjøpte i sin tid Refsnes Gods, og man regner med at det er han som satte patrisierpreget på bygningene og det omkringliggende landskapet. Hans sønn, David Chrystie ”den eldre” og frue Sophie (født Krefting) førte et meget gjestfritt hus. Flere av tidens kjente personer gjestet ”lystgården” Refsnes Gods – bl.a. Henrik Wergelands søster, Camilla Collett, som mintes besøket med glede. Andre gjester har skrevet dagboknotater om for eksempel Herreselskab i 1812 med rikelige mengder godt drikke hvor også biskopen deltok, og maskeradeball for 300 gjester i 1816 hvor festen varte til kl. 7 neste morgen!

Ekteparet Chrystie var barnløse, og etter David Chrystie’s død i 1835 ble Refsnes Gods solgt til Jens Kristiansen. Deretter overtok Konsul Lorentz Meyer gården, og en ny glansperiode for Refsnes Gods fulgte. Etter konsulens død gikk Refsnes Gods over til datteren Sophie, som var gift med politilege Haakon Boeck.

Maleren Hans Gude vanket på Refsnes Gods i denne perioden. Henrik Ibsen ble også invitert sommeren 1894, men Ibsen var da opptatt med å skrive ”Lille Eyolf” og måtte takke nei til innbydelsen. I brevet fra ham (kopi i resepsjonen) kommer det tydelig frem at det allikevel hadde vært en svært fristende invitasjon. Den 4. august 1898 kom selveste Kong Oscar II på besøk, og det ble arrangert en stor middag til hans ære.

Refsnes Gods fortsatte å være sentrum for selskapeligheten i omegnen helt frem til Sophies sønn, godseier Lorentz Meyer Boeck’s død i 1935.

I 1970-årene ble det igjen fart i utviklingen på Refsnes Gods. Familien Christiansen utviklet den gamle ”lystgård” til dagens ledende hotell. Stedet drives i dag videre av familien Salbuvik – fortsatt med gjestfrihet og tradisjoner i høysetet.